Spar penge på energi – få en varmepumpe til hjemmet

Jo mere energipriser stiger, jo større bliver din besparelse, når du går over til at bruge varmepumper. For om end du ikke kan varme et helt hjem op til stuetemperatur året rundt kun med varmepumper, kan de mindske dit behov for dyr, sort energi. Dette da de henter varme fra luften uden for dit hjem, som de så bruger til at varme op indendørs. Der findes forskellige typer af varmepumper til et hjem.

Høst store besparelser ved brug af varmepumpe

En varmepumpe kan være luft-til-luft eller luft-til-vand. Inde på scanheat.dk kan du tjekke udvalg inden for modeller. Når der er store besparelser ved brug af varmepumpe, gælder det om at finde en pumpe til dit hjem så hurtigt som muligt. Den simple løsning er en luft-til-luft-varmepumpe, der har en ydre og en indre del. Den ydre del samler varme fra luften, og den indre har en varmeblæser.

Hent varme udefra til din varmtvandsbeholder

Ønsker du noget mere avanceret, kan du få en luft-til-vand-varmepumpe installeret i hjemmet. Den henter også varme fra luften udenfor, men i modsætning til den førnævnte pumpe bruger en luft-til-vand-varmepumpe varmen til at opvarme varmtvandsbeholderens vand. Således kan du få varme i radiator, i dit blandingsbatteri og flisevarme, der til dels er hentet fra varmen i den udendørs luft.

Svært at sige, hvorfor du ikke skulle få en varmepumpe

Hvis du bor et sted, hvor du ved, du kommer til at bo resten af dit liv, og hvor du godt må sætte en varmepumpe op, er det svært at argumentere for, at du ikke skulle gøre det. For sådan en pumpe får tjent sig selv ind igen over en årrække – og i en tid med stigende energipriser kan der faktisk gå relativt få år, før at din udgift til køb og montering af en varmepumpe til huset er sparet hjem igen.