Algerens kan sagtens udføres, uden miljøet lider skade

Synes du, at alger er yndige på dit hus? Godt for dig, for så hører du til et snævert mindretal af folk. Alger hører til i hav og vandløb, og det er det. De hører ikke til i toiletkummen, på dine fliser eller på dit hjems mure. Spørgsmålet er, hvordan du kommer alger til livs. Her har du meget drastiske samt mindre drastiske redskaber til din rådighed. Men alger skal du altid bekæmpe ud fra hensyn til miljø.

Miljøet skal du ikke lade hånt om

Det er selvfølgelig ulovligt at ødelægge miljøet med skadelig kemi. Og det er ikke nogen formildende omstændighed, at du gjorde det for at give huset en algefri facade. Algerens er du nødt til at få lavet af nogle med de rette redskaber til at bekæmpe alger, uden at grundvandet eller biodiversitet lider skade. Og et godt produkt til lovlig bekæmpelse af alger kunne fx være ét med naturlige aktivstoffer.

Naturlige aktivstoffer til algerens

Naturlige aktivstoffer kunne i denne sammenhæng fx være mættede fedtsyrer, der ødelægger celler i plantealger, så saften løber ud af dem, og de hurtigt tørrer ud i lunt vejr. Men kan de dér fedtsyrer ikke stadigvæk gøre grundvandet lidt klamt? Nej, for på vej til grundvandet bliver de nedbrudt. Hvis du ønsker at tage hånd om alger på facader, fliser mv., har du altså en grøn måde at gøre jobbet på.

Abonnement på algerens værd at overveje

Du har en gylden middelvej mellem at lade dit hjem gro til i grimme alger og at finde flammekaster eller miljøskadelige kemikalier frem. Middelvejen hedder algerens med mættede fedtsyrer, du får professionelle til at bruge mod algerne hos dig. Algerens kan du faktisk få på abonnement, fx hvor du får det udført på årlig basis. Er dit hjem særligt udsat for alger, så var det måske værd at overveje.