Energioptimer dit hjem

Synes du efterhånden, du kan mærke, at prisen på el og varme er steget? Rigtig mange danske husstande mærker til det, og det kan godt være med til at presse en økonomi, der i forvejen mærker til inflation på almindelige dagligvarer, benzin og meget mere. Derfor er I måske begyndt at kigge på, hvor I kan gøre de største besparelser. Nogle gange kan det være nødvendigt at lave større investeringer – men de kan ofte tjene sig ind igen.

Nyt tag kan resultere i store besparelser. Måske du automatisk tænker på, hvor dyrt det er at få lagt et nyt tag – men har du overvejet, hvor meget varme, der måske slipper ud gennem jeres tag? Varme stiger op rent fysisk, og det betyder også, at det er vigtigt, at netop taget holder godt tæt. Ved at holde på varmen, slipper I nemlig for at skrue helt så højt op for radiatoren, og det kan godt betale sig i sidste ende.

De lidt mindre parametre

Hvis du stadig synes, det er lidt for stort et projekt at kaste sig ud i et nyt tag, eller budgettet ganske enkelt ikke er til det i øjeblikket, så er det sådan set forståeligt nok. Heldigvis er der flere mindre ting, man også kan gøre, som kan være med til at optimere energien en anelse i jeres hjem. I kan for eksempel få udskiftet alle jeres elpærer med LED-pærer, som helt generelt bruger mindre strøm – og så kan man få fat i dem i ganske almindelige supermarkeder.

Du kan læse meget mere om energioptimering her, hvor du også kan få tips og tricks til, hvordan du bedst muligt energioptimerer dit hjem – uanset om det så er de helt store ændringer, du har i tankerne, eller om det mere er lidt i de mindre løsninger, du tænker. Det kan være, det er mere overskueligt for dig.