Sådan kommer du godt igennem vinteren

Det er snart vinter igen, og det betyder, at du skal forberede dig på kolde og mørke dage. Vinteren er en lang periode med kulde, dårligt vejr og mørke. Det lyder hårdt, men der er ingen grund til at fortvivle – du kan godt klare dig igennem vinteren, hvis du gør det ordentligt.

Hold dig varm

For det første skal du sørge for at holde på varmen. Det betyder, at du skal have tøj på, der er varmt og tæt på kroppen. Hvis du har en brændeovn, er det en god ide at bruge den meget om vinteren. Den holder dit hus varm, og dermed også dig!

Drik rigeligt vand

Du skal også sørge for at have nok væske i kroppen, så du ikke bliver dehydreret. Derudover skal du sørge for at spise sundt og varieret, selvom det kan være svært at finde den store gastronomiske inspiration i den mørke vintertid.

Prøv dig frem med nogle læke, varme retter. Det er en god ide at lave gryderetter, da det er en rigtig vinterting. Når du laver mad, skal du være opmærksom på, at du får de rigtige næringsstoffer og rigeligt af dem, så din krop kan klare sig igennem den kolde tid. Særligt D-vitamin er vigtigt, når sollyset er knapt.

Hold dig aktiv

Mange begår den fejl, at de om vinteren pakker sig væk fra diverse sociale arrangementer, ture i fitnesscenter og andet der kræver, at de skal begive sig udenfor i kulden.

Den fejl må du ikke begå! Sørg for at holde dig aktiv, så går vinteren altså meget hurtigere. Du skal også fortsat træne din krop og dyrke motion, så du står skarpt til sommer.

Sådan får du det bedste ud af vinteren, og før du ved af det, så er det sommer.