Sådan kan du spare penge om vinteren

Om vinteren er der som regel flere udgifter når det kommer til din bolig. Familien bruger mere strøm til at lyse huset op, fordi det bliver tidligt mørkt. Derudover koster det også penge, at varme huset op – som I jo skal om vinteren. Sidst er der også varmt vand, der kan være dyrere, fordi vandet er koldere om vinteren.

Her får du nogle tips til, hvordan du kan spare penge i vintermånederne.

Tænd for varmen senere

Der er ikke nogen grund til at tænde for varmen i radiatorerne, før det er nødvendigt. Sæt for eksempel jeres termostat ned et par grader, i stedet for at have den på 21 grader hele tiden.

Derudover bør i også undgå at bruge elektriske varmekilder så meget som muligt. De er dyre i drift og kan også være skadelige for miljøet.

Det kan være en god idé at skifte til et pillefyr. Det er et meget effektivt og miljøvenligt opvarmningssystem, og det kan også være meget økonomisk. I skal bare sørge for, at have træpiller nok til hele vinteren.

Sidst men ikke mindst, nytter det ikke meget at have varmen tændt, hvis huset ikke er isoleret godt. Kig efter i vinduer og døre for utætheder.

Lav mere mad i hjemmet

Det er fristende at forkæle sig selv og familien lidt ekstra, når det er vinter og mørkt. Alligevel bør i prøve at begrænse, hvor tit i spiser ude. Madlavning i hjemmet er jo også ganske lækkert og sommetider mere hyggeligt.

Du kan lave retter, som kan ligge klar i fryseren, og som bare skal varmes op til middag, så I undgår fristelsen af at spise ude.

Sluk for lys

I skal altid slukke for lyset, når I forlader et rum. Det sparer meget energi og mange penge.