Brug højbede til at få en dejlig køkkenhave

Selvom du ikke har meget tid til havearbejde, kan du stadigvæk godt få en køkkenhave. Men hvordan får du det? Det kan du blandt andet få ved at investere i et eller flere højbede. Højbede er nemlig genvejen til en god høst allerede det første år. 

Placer dit højbed efter ønske og behov

Med attraktive højbede kan du få en køkkenhave hvor som helst. Du kan stille et højbed i din forhave, din baghave, på terrassen eller andre steder. Hvis det er muligt, er det en god idé at placere dit højbed et sted, hvor du kan se det hver dag. På den måde kan du bedre følge med i, hvordan det går med afgrøderne i højbedet. 

Fordele ved at lave en køkkenhave i højbede

Hvis du planter grøntsager i højbede, får du mulighed for at dyrke dem steder, hvor det ellers ikke er muligt, eller hvor du mener, at det ser pænere ud. Derudover kan du få yderst mange grøntsager på meget lidt plads. 

Det er også langt nemmere at holde højbede. Du skal ikke grave en hel masse, og det er let og hurtigt at fjerne ukrudt, da du ikke skal bukke dig så meget. Desuden kommer der typisk meget mindre ukrudt i højbede i forhold til, hvis du dyrker grøntsager på friland. 

Har du ikke ordentlig jord på din grund til at dyrke grøntsager, kan du glæde dig over, at du kan købe den ideelle jordblanding til grøntsagerne og komme den i højbedet. Det vil give dine grøntsager de mest optimale vækstvilkår.