Strømafbrydelser i København – det skal du gøre

Vi lever i en verden, der på mange måder er helt afhængig af elektricitet. Derfor vil det også hurtigt kunne mærkes, når så strømmen svigter. Også selvom det sjældent er noget, folk kæmper med ofte, så kan det alligevel gå hen at give problemer i lang tid. For uden strøm til fryseren vil alle dine frostvarer for eksempel hurtigt begynde at tø. Derfor er det godt at vide, hvad du skal gøre i tilfælde af strømafbrydelser i København.

Tjek for lokale strømafbrydelser

Det er forholdsvist sjældent, at strømmen svigter større områder ad gangen. Men det kan dog ske mere lokalt. Hvis du oplever et strømsvigt derhjemme, så start med at tjekke kortet for strømafbrydelser i København.

Her kan du finde ud af, om det blot er din egen husstand, eller om det er et større problem, der er tale om.

Du vil typisk også kunne få et estimat på, hvor lang tid det vil tage at få det op at køre igen. Herfra skal du blot vente. Det tager typisk ikke lang tid.

Tjek relæet

Hvis det blot er i din husstand, at der er strømsvigt, så skal du tjekke relæet. Denne afbryder vil nemlig lukke for strømmen, hvis den registrerer en fejl. Det er faktisk en vigtig sikkerhedsforanstaltning, selvom det kan virke irriterende i øjeblikket.

Er alle kontakter nede, skal du blot slå dem til igen. Bliver de ikke siddende, er det fordi, der er fejl et sted. Så skal du have en elektriker til at ordne det.

Tjek dine sikringer

Du kan også være ude for, at der springer en sikring. Det kan du se på gruppetavlen, ved at en af pærerne er faldet ud.

I så fald slukker du for både gruppetavlen, alle afbrydere og stikkontakter i det ramte område. Så kan du skifte sikringen, tænde for gruppetavlen og tjekke alle stikkontakter en for en.