Sådan undgår du madspild i dit eget hjem

Lige nu producerer vi flere varer, end vi nogensinde har gjort før. Vi er flere mennesker på kloden, end vi tidligere har været, og det skaber et større behov for produktion, end vi tidligere har haft. Men det er ikke al produktion, der ender, hvor det er hensigten, at det skulle ende. For desværre kommer den store produktion også med en masse spild. Det gælder også for mad. Og selvom den enkelte ikke skal stå til ansvar for det, så kan du faktisk gøre noget som privatperson for at minimere madspild i dit hjem.

Sørg for at kunne se alt i dit køleskab

Noget af det, der skaber det største madspild, er, at man mister overblikket over, hvad man har. Derfor er den rette køleskab opbevaring så vigtigt.

For det handler nemlig ikke bare om at stuve ting ind i kulden. Det er også vigtigt, at du sørger for, at det er til at se alt det, du har derinde.

Det kan i den forbindelse være en god idé at rydde op og organisere køleskabet regelmæssigt.

En anden ting, du kan gøre, er at opbevare maden i gennemsigtige bøtter og kasser. Så har hver ting sin plads, og så er det samtidig muligt at se, hvad der gemmer sig hvor.

Lav en madplan

Dernæst er det naturligvis også vigtigt, at du ikke køber mere, end du har brug for. Og så kan det være en hjælp at lave en madplan, så du sikrer, at alt du tager med hjem, bliver brugt.

Start med at se, hvad du allerede har derhjemme. Dernæst kan du gå ud at handle ind efter resten. Ideen er at have så lidt i overskud som muligt. Og hvad der bliver i overskud, må du sørge for at bruge på en anden måde, for eksempel i næste uges måltider.