Sådan holder du din mad frisk

Når maden ikke er frisk, kan den være svær at spise. Det er derfor en god idé at vide, hvordan man holder maden frisk. Det er ikke altid lige let, især ikke hvis man har maden med på farten. Men med de rigtige redskaber og ved at følge nogle enkle regler, så er det muligt.

Opbevar maden i køleskabet

Det er en god idé at opbevare maden i køleskabet, så den holder sig frisk i længere tid. Du kan opbevare maden i condibøtter, så den er nem at pakke med på farten. Husk at pakke maden godt ind, og sørg for, at den ikke ligger for tæt på køleelementet.

Opbevar maden i fryseren

Hvis du skal have maden til at holde sig frisk i længere tid, kan du opbevare maden i fryseren. Det er især en god idé til fødevarer, der meget hurtigt kan blive dårlig, f.eks. fisk og kød.

Spis maden, inden den bliver for gammel

Det er en god idé at spise maden, inden den bliver for gammel. På den måde undgår du, at maden bliver dårlig, og at du får madspild. Hvis du ikke kan spise maden, inden den bliver for gammel, så kan du fryse den ned og spise den, når den er optøet igen.

Tjek datoerne på fødevarerne

Det er en god idé at tjekke datoerne på fødevarerne, før du køber dem. På den måde sikrer du dig, at maden er frisk, når du køber den. Hvis du ikke kan spise maden, inden den bliver for gammel, så kan du fryse den ned og spise den, når den er optøet igen.

Konklusion

Selvom det ikke altid er lige let at holde maden frisk, så er det faktisk muligt. Du skal bare følge de ovenstående enkle regler og købe de helt rigtige redskaber. Så er du altså rigtig godt på vej.