Mange danskere vælger ombetrækning fremfor køb af nye møbler

Er sofaen slidt? Er lænestolen blevet kedelig at se på? Eller passer stolene ikke til det nye spisebord? Der kan være mange grunde til, at man føler, at der er behov for, at et givent møbel bliver skiftet ud.

Faktum er dog, at det ikke er altid, at der faktisk er behov for at skifte det ud. I stedet for f.eks. at købe en ny sofa, så kan du blot vælge at få den ombetrukket. Det er en løsning, som flere og flere vælger, og derfor er ombetrækning af møbler blevet mere og mere populært.

Det er ofte billigere

En af de klare grunde til, at mange beslutter sig for at få ombetrukket et møbel, i stedet for at købe et nyt er, at det er billigere. Det er naturligvis ikke altid tilfældet, men har din lænestol kostet 30.000 kr., vil det f.eks. være tilfældet.

Det samme vil ofte gøre sig gældende, hvis du har købt spisebordsstole, der koster 4-5.000 kr. pr. stk. Har du primært billigere møbler, er det vigtigt, at du undersøger, om det kan svare sig at få dem ombetrukket. Det vil nemlig ikke altid være tilfældet.

Flere tænker på miljøet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der har fokus på, at der er penge at spare. Det er dog ikke alle, der tænker i disse baner. Der er nemlig også mange, der vælger at gøre det, fordi de tænker meget på miljøet.

Det er nemlig ikke til at komme udenom, at det ikke just er godt for miljøet, at mange køber møbler, som de smider ud få år senere. Derimod vil det være bedre at købe møbler, som man kan beholde i mange år – og som man kan ombetrække, i stedet for at skifte dem ud.

Mange er glade for møblerne

Har du en sofa, du er rigtig glad for, er der ikke nogen grund til at smide den ud eller sælge den. Det gør også gældende, hvis den er ved at være lidt slidt. Fremfor at skifte den ud, får du nemlig blot nyt betræk på den.

Dette er naturligvis også motivationen for mange, der beslutter sig for, at det rette er at få nyt betræk på deres møbler. Har man længe ønsket sig en sofa, som man har købt, så ønsker man næppe at skifte den ud. Derimod ønsker man blot, at den kommer til at se ud som ny.