3 tips til minimalistisk indretning

Den minimalistiske boligindretning er blevet en stor trend de seneste år og med god grund. Udover at være æstetisk tilfredsstillende så er den nemlig også med til at skabe ro og orden i hjemmet, hvilket kan være rart i den travle hverdag. Her er tre tips til minimalisme i hjemmet.

Enkelthed og rene linjer

Minimalistisk boligindretning er kendetegnet med enkelthed og rene linjer både i valget af møbler og i rummets komposition. Det handler om stilrent og enkelt design, der kommer til sin fulde plads, ved ikke at blive overvældet af rod eller for mange genstande samlet på et sted. Indret derfor med luft imellem møblerne, så der føles større og roligere. Når du leder efter design, der egner sig godt til minimalisme, kan du med fordel undersøge Japandi og Skandinavisk minimalisme. Find flotte simple designs til alt lige fra sofaen til lampen over spisebordet. Et godt eksempel kunne være en toldbod pendel lampe, som kan findes i flere farvevarianter. Brug gerne nettet til at finde inspiration til minimalistisk design.

Prioritér funktionalitet

Når man skal indrette med få ting, er det vigtigt, at de ting, man så har, er funktionelle. Det kan være en god idé at finde multifunktionelle møbler, der kan benyttes på mere end én måde. Så sparer du både penge og plads og kan vedligeholde den minimalistiske stil uden at mangle noget. Det kan være en rigtig god idé at investere i gode opbevaringsmuligheder, så man kan få rod væk fra overflader. Det vil skabe mere ro for øjet, og du ved altid, hvor dine ting befinder sig.

Sorter ud i dine ejendele

Det er svært at komme udenom det. Hvis du ønsker at bo minimalistisk, bliver du nok nødt til at smide nogle ting ud. Brug tid på at sortere alt du ejer og organisér de ting, du står tilbage med.